Budfirman Ryska Posten ersätter hela fordonsflottan med elbilar

Stockholmbaserade budfirman Ryska Posten satsar på eldrift fullt ut. Idag har budfirman 40 bilar, där hälften är elbilar. Under året byter man ut resten av bilarna mot elbilar.

Utöver miljövinsten finns det också de ekonomiska fördelar för firman. Ryska Posten äger andelar i vindkraftverk och kan därför köpa in elen för att ladda elbilarna billigt, till självkostnadspris.

– Vi har kört elbilar i nio år och räckvidden har hela tiden varit en utmaning. Nu finns äntligen batterier med tillräcklig kapacitet för att vi ska kunna köra helt och hållet på el. Förutom miljövinsten blir det dessutom billigare att äga och köra elbilar jämfört med elhybrider. Vi byter ut alla elhybrider till elbilar under 2021. Det finns inget att vänta på, säger Henrik Jonsby, Hållbarhetsansvarig på Ryska Posten.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.