Brittiska designstudion Callum visar tuff beach buggy

Brittiska designstudio Callum med bildesignern Ian Callum i spetsen har lagom inför helgen presenterat ett koncept på en modern beach buggy. Skye är en helelektrisk elbil på fyra meter med dramatiska proportioner, ett fokus på prestanda och framkomlighet.

Callum har skissat på två versioner. En modell mer anpassad för körning på väg med ett större fokus på sportbilsprestanda. Den kompletteras av en modell med grövre däck och ett tydligare fokus på att ta oss ut i terrängen eller stranden i sann beach buggy-anda.

Skye sägs få ett batteri på 42 kWh och en räckvidd på 275 kilometer. Att ladda batterier från 0 till 100 procent ska vara möjligt på under tio minuter. Den är så klart också fyrhjulsdriven, men utöver det nämner Callum inga andra specifikationer. Interiört lovas en ”bekväm, och förfinad kupé” med plats för fyra personer.

Designstudion säger att Skye just nu genomgår omfattande tester i Storbritannien och Europa. Lagom till våren 2024 kommer Callum vara redo att släppa mer detaljer om skapelsen.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.