Bring satsar på snabbladdning – gör eldrivna logistiktransporter mellan städer möjliga

Pressbild: Bring

Logistikföretaget Bring satsar nu på eldrift genom att lägga en stor beställning på snabbladdare och normalladdare från Eways. Investeringen innebär att fler leveranser mellan Stockholm, Göteborg, Malmö och Jönköping kan göras med eldrivna fordon.

Totalt ska Bring installera 58 laddpunkter varav 12 är snabbladdare. Investeringen görs möjlig genom bidrag från Klimatklivet och stationerna ska vara på plats vid Brings terminaler och knutpunkter till sommaren.

– Vi kan inte vänta på att publik laddning ska bli redo att möta alla våra behov. Vi måste ställa om våra fordon nu, så därför måste vi själva sätta upp laddinfrastruktur för att kunna ladda våra elbilar. När vi adderar de nya laddpunkterna säkerställer vi att vi kan ladda totalt 102 fordon samtidigt och totalt upp till 400 bilar per dygn, säger Catherine Löfquist, hållbarhetschef på Bring.

Bring har som mål att vara fossilfria i Sverige till 2025. Bring kommer bland annat att köra tunga ellastbilar för vissa linjesträckor i samarbete med Einride. De första eldrivna lastbilarna ska vara i bruk innan sommaren.

– De här fordonen har så stora batterier att det är en förutsättning för driften att kunna ladda dem med rejäl effekt på ett förutsägbart sätt. Vi investerar ju nu i ett antal 150 kW snabbladdare på tre olika terminaler och säkrar därmed att vi vet på vilket sätt och när fordonen kommer att ladda, vilket underlättar planeringen av logistikflödet, avslutar Catherine Löfquist.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.