Brand hos Northvolt Labs i Västerås

En liten brand ska ha uppstått i Northvolts anläggning för forskning kring batterier och utveckling i Västerås. Det skriver bland annat Sveriges Radio.

Enligt uppgifterna ska det ha skett någon form av explosion i labbet. Tre personer ska initialt förts till sjukhus efter att ha andats in rök. Ytterligare 17 medarbetare har senare kontrollerats på sjukhus. Skadeläget är dock inte allvarligt. Räddningstjänsten ska vara på plats och händelsen tycks vara under kontroll.

– Det ska inte vara någon kraftig rökutveckling men det är ganska obehagliga kemikalier i dessa batterier, säger Magnus Jansson Klarin vid polisen till Expressen.

Uppdatering 13.00: Räddningstjänsten meddelar att det inte längre finns någon aktiv brand. Räddningstjänsten ska nu gå in i fabriken tillsammans med Northvolts egna personal med skyddsutrustning för att bedöma vad som orsakat händelsen.

Uppdatering 18.00: Northvolt har via Aftonbladet meddelat att orsaken bakom larmet var rökutveckling som satte igång brandlarmet och ett automatiskt släckningssystem. Allt hanterades helt enligt säkerhetsrutinen och alla inblandade uppges må bra.


Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.