BP ska öppna gigantiska hubbar för snabbladdning vid flygplatser i USA

Laddningsoperatören BP Pulse ska satsa på gigantiska anläggningar för snabbladdning vid flygplatser. En första så kallad ”BP Pulse Gigahub” ska öppna i samarbete med Hertz vid Los Angeles internationella flygplats.

Satsningen ska ge god tillgång på prisvärd snabbladdning med moderna faciliteter. Planen är att öppna flera anläggningar i USA vid flygplatser och andra platser med högt trafikflöde.

Satsningen ska främst säkerställa att taxibolagen som trafikerar flygplatsen och Hertz egna hyrbilsflotta ska kunna elektrifieras. Vid stora knutpunkter som flygplatser står idag taxibilar och Uber-förare för runt 2,5 procent av trafiken men för hela 30 procent av beläggningen vid publika snabbladdare, enligt Kaliforniens transportråd.

– Fler och fler taxiflottor gör stora satsningar på att elektrifiera. För att göra det framgångsrikt behöver de tillgång till pålitlig laddning av elbilar. Vårt Gigahub-nätverk kommer att ge en laddningsupplevelse som är bekväm och kostnadsoptimerad för förare vid flygplatser över hela landet, säger Vic Shao, VD för BP Pulse.

– Vårt mål är att ge Hertz-kunder tillgång till ett nationellt nätverk av laddare som gör upplevelsen av att hyra ett elfordon bekvämt och smidigt. Vi är glada över att samarbeta med bp pulse för att erbjuda en laddningshub för förare på en av Hertz bästa platser nära LAX, säger Jeff Nieman, driftschef vid Hertz.

Anläggningen ska givetvis också vara öppen för allmänheten som reser med egen elbil.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.