Borde Polestar tillverka eldrivna lastbilar?

Polestars VD Thomas Ingenlath är en flitig användare av Instagram och använder ofta plattformen för att berätta om vad som händer bakom kulisserna på Polestar. I helgen delade Thomas en bild på en lastbil med bildtexten ”Kanske borde vi börja tillverka lastbilar också.”

I de produktplaner som Polestar officiellt kommunicerat framåt finns det bara eldrivna personbilar från suvar, coupésuvar och roadsters. Under året kommer vi bland annat att få se produktnyheten Polestar 4. På tur står sedan Polestar 5 och Polestar 6.

Skulle Polestar få för sig att satsa på eldrivna lastbilar så skulle det absolut tolkas som ett motdrag till Tesla och deras eldrivna lastbil Semi. Polestar lär nämligen även här också i så fall fokusera på prestanda.

Vill se skåpbil

Reaktionerna på inägget var blandade. En hel del ställde sig positiva till tanken på att Polestar skulle tillverka en ellastbil.

– Jag är säker på att det skulle vara en grym lastbil, skriver en användare.

Flera användare efterlyste istället eldrivna skåpbilar: ”Ja, en hantverksbuss snälla”, skriver en annan användare.

Om Polestar skulle satsa på eldrivna lastbilar skulle det säkert finnas kunskap att hämta genom historiken med Volvo. Volvo Lastvagnar har visat sig vara särskilt framgångsrika på ellastbilar. Förra året var man störst på eldrivna tunga lastbilar.

Tycker du Polestar borde börja tillverka eldrivna lastbilar?

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.