Bollinger Motors visar upp sin eldrivna SUV och pickup

Bollinger Motors B1

För lite drygt två år sedan kunde vi skriva om Bollinger Motors som visade upp ett koncept av en eldriven ”jeep”. Koncept av en rejäl och avskalad eldriven offroadbil.

Från förra gången har Bollingers ”jeep”, som man då kallade för B1 vuxit till en SUV. Man har också visat upp en eldriven pickup som fått namnet B2. De båda elbilarna är fortsatt avskalade med robust design och praktiskt funktion. De två elbilarna man nu visar upp ska vara så gott som färdiga produktionsprototyper.

Bollinger Motors B2

Elbilarna är utrustade med ett batteripaket på 120 kWh. Det kommer kunna producera 614 hästkrafter, och klara 0-100km/h på 4,5 sekunder.

Bollinger Motors B1 interiör

Bollinger Motors har som mål att börja tillverka sina bilar 2021. Målet är inte att bli en massproducent av bilar, men hittils finns det 32 000 förhandsbokningar.

Bollinger Motors B2

Bollinger Motors är baserat i Detroit, USA. Målet är också att tillverkningen ska ske där, uppger Bollinger Vd Robert Bollinger i en intervju med Green Car Reports.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.