Boka en plats på SAS första elflygning

SAS är redo att skriva historia. Den 2 juni öppnar man bokningen till sina första kommersiella flygningar med elflygplan. Det blir tre premiärflygningar som kommer äga rum i Sverige, Norge respektive Danmark.

Till varje flygning kommer SAS erbjuda 30 biljetter. Priset för en biljett är 1946 kronor, men både resdag och resväg är fortfarande okänt. Målet är i alla fall att flygningarna ska äga rum någon gång under 2028 och att det handlar om en inrikesflygning.

– Sedan starten 1946 har SAS varit en av pionjärerna i flygbranschen. SAS var exempelvis det första kommersiella flygbolaget som flög över Nordpolen, något som avsevärt reducerade flygtiden mellan kontinenterna. För den banbrytande aktiviteten tilldelades SAS Columbus-priset, säger Anko van der Werff, President & CEO för SAS.

– Att vi nu kan bjuda in våra passagerare till nästa stora milstolpe för det framtida flyget är en naturlig fortsättning på den pionjärandan och ett betydande steg på vår resa mot mer hållbart flyg, fortsätter Anko van der Werff.

Bokningen öppnar den 2 juni, klockan 12:00 och görs på SAS hemsida här.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.