BMW:s nästa elbil blir sedan under namnet i4

BMW har sedan tidigare en renodlad elbil, den lilla stadsbilen BMW i3. Nu har BMW bekräftat att en av deras kommande elbilar i en satsning om totalt helt eller delvis 12 batteridrivna elbilar blir BMW i4.

BMW i4 är en betydligt rymligare elbil än sitt mindre syskon, storleksmässigt ser den ut att motsvara Tesla Model 3. Bilen med sina sedanformer kommer att byggas i Tyskland.

Den är en vidareutveckling av konceptet Vision Dynamics som visade i höstas. BMW tror att i4 kommer ha en räckvidd på ungefär 70 mil. Lång räckvidd är sedan tidigare en uttalad strategi för att konkurrera med Tesla enligt BMW.

Lansering har vi tidigare hört som 2021, men i ett senare uttalande har BMW sagt att den kommer vara en del av ett bredare sortiment med elbilar 2025.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.