BMW vässar klorna inför elbilen BMW i4 – 600 km räckvidd

BMW i4

BMW gör sig redo att lansera sin femte generation av elektrisk drivlina och delar med sig av nya detaljer kring den kommande elbils-sedanen BMW i4. BMW i4 ingår i en bred repertoar av elbilar som den tyska biltillverkaren kommer lansera under de kommande åren. Den får en räckvidd på upp till 600 km med ett batteri på 80 kWh.

BMW i4 blir ett kraftpaket som levererar totalt 390 kW, eller motsvarande 530 hästkrafter. Det räcker till att klara 0-100km/h på runt fyra sekunder. Toppfarten är 200 km/h.

BMW i4 kommer ha en laddkapacitet på 150 kW vilket ska kunna ge 80 procent laddning på omkring 35 minuter. Det betyder att du kommer 10 mil på 6 minuters laddning. BMW i4 kommer att lanseras under 2021.

Två elbilar hinner dock före

BMW iNEXT, BMW iX3 och BMW i4

Den nya drivlinan är inte bara avsedd för BMW i4. Den kommande SUV:en BMW iX3 som ska lanseras redan nästa år kommer få den nya drivlinan. Likväl ytterligare en SUV som vi känner under konceptnamnet BMW iNext kommer nyttja den nya drivlinan. Den lanseras också, precis som i4 under 2021.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.