BMW uppdaterar elbilen BMW iX3 – blir mer sportig med M Sport som standard

I höst lanserar BMW en ny version av elbilen BMX iX3 som först lanserades i fjol. Modellen är det eldrivna alternativet till populära BMW X3.

Den nya uppdateringen innebär mer standardutrustning och fler likheter med kommande elbilarna BMW i4 och iX. Bland annat blir märkets signum M Sport standard vilket ger iX3 ett sportigare utseende.

De sportiga elementen syns bland annat i form av nya smalare strålkastare, nya linjer utmed bilens alla sidor och en ny diffusor i stötfångaren. Interiört finns nya sportstolar och sportratt. Med uppdateringen kommer också ett nytt kontroll- och infotainmentsystem med en större pekskärm.

I övrigt förblir drivlinan oförändrad. Elmotorn sitter på bakaxeln och har en effekt på 286 hästkrafter. Räckvidden är upp till 459 kilometer och bilen har en snabbladdningskapacitet på upp till 150 kW. Ombordladdaren för AC-laddning har en kapacitet på 11 kW.

Det svenska priset för BMW iX3 startar på 779 000 kronor. Produktionen av den nya uppdaterade iX3 ska starta i september.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.