BMW tror på elbilen – ny bil visas upp i nästa vecka

BMW

BMW lanserade 2013 sin lilla elbil i3 – som med den tidens mått låg långt fram. En hyfsad prisvärd elbil med skälig räckvidd. Idag innehar den plats åtta i världen över den mest sålda laddbara bilen, där den endast ser sig slagen av de renodlade elbilarna Tesla Model S och X samt Nissan Leaf.

Inför motormässan i Frankfurt som går av stapeln i slutet av veckan berättar nu BMW:s Vd Harald Krueger att man ökar takten, enligt Dagens Industri. Genom investeringar i sina fabriker kommer man kunna producera flera bilar med elektriska drivlinor redan 2020.

Till 2025 räknar man med att ha 12 modeller som går enbart på el.

Visar upp ny bil på motormässan

När motormässan öppnar i Frankfurt i slutet av veckan kommer BMW visa upp en ny elbil. En elbil i storleksklassen mellan en BMW i3 och laddhybriden i8. Bilen får troligtvis namnet i5 och kommer vara en sportig sedan. Målet på räckvidden ska vara upp till 70 mil redan 2021.

Innan året är slut förväntas också en eldriven variant av BMW X3 lanseras.

BMW:s systerbolag Mini kommer också visa upp en eldriven Mini under mässan.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.