BMW tänker hållbara elbilar och presenterar BMW i Vision Circular

I samband med bilmässan i München visar BMW upp ett koncept på en helt hållbart tillverkad elbil. Konceptet ger oss en bild av en eldriven stadsbil år 2040.

BMW i Vision Circular är tillverkad helt av återvunna material eller förnybara råvaror. Bilen är efter sin livscykel sedan 100 procent återvinningsbar.

Arbetet har följt BMWs fyra principer för cirkulär ekonomi: RE: THINK, RE: DUCE, RE: USE, RE: CYCLE. Principen illustrerar ett nytt sätt för BMW att tillverka bilar där både tillverkningsprocessen och bilen i sig ses över. Onödiga steg och komponenter tas bort i alla steg.

BMW tar till flera knep för att minska på materialåtgången. Genom 3D-skrivare kan delar till bilen tillverkas med exakt rätt passform utan spill.

Konceptet saknar också exteriörfärg. Istället är stora delar av bilen tillverkad av återvunnen och anodiserat aluminium, i en ljusguld-finish. Detta kompletteras av bakdelens ytor i värmebehandlad stål, som ger färgen Temper Blue Steel.

BMW arbetar också med att förlänga livslängden på bilarna, dels genom hållbara produkter – men genom att också införliva ny digital teknik som över tid kan skapa nya upplevelser för användaren.

Ett annat sätt att förnya upplevelsen är att göra det enklare för användaren att ersätta individuella delar eller material i bilen.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.