BMW sätter kommande elbilen BMW i7 på prov i extrem värme

I början av december var BMW uppe och provkörde sin kommande elbil BMW i7 i kalla och vintriga Arjeplog. Från det tillfället fick vi se både bilder och filmer.

Parallelt med vintertesterna här i Sverige har BMW också gjort tester i betydligt varmare klimat. Allt för att säkerställa att den lyxiga modellen också tål extremt höga temperaturer, gassande solljus och extrem torka.

BMW berättar att man under testerna kör tio tusentals kilometer och göra både längre resor men också kortare resor i den gassande hettan. Testerna ger BMW data och kunskap om hur den elektriska drivlinan håller ihop under de flesta förhållanden.

Under vissa tester har man också kört med släpvagn genom utmanande bergspass för att verkligen belasta och testa bilen. De extrema testerna sätter också AC och annan elektronik under extrema påfrestningar, berättar BMW.

https://youtu.be/4hDbwPPq4go

Premiären av BMW i7 kommer att hållas under 2022 tillsammans med andra nya modeller i 7-serien. BMW titulerar själva den nya modellen som ”världens enda helt eldrivna lyxsedan”.

Specifikationerna kring modellen är ännu inte kända. BMW har dock avslöjat att den beräknade energiförbrukningen hos BMW i7 kommer att ligga på mellan 22,5 – 19,5 kWh/100km enligt WLTP.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.