BMW: Max 100 mils räckvidd är tillräckligt på elbilar

År 2025 ska BMW lansera en ny generation elbilar och en ny generation batterier. Allt samlar man under namnet Neue Klasse. Nyligen presenterande BMW de nya battericellerna som ska ge både längre räckvidd och snabbare laddning.

BMW har sagt att det handlar om 20 procent ökad energitäthet, 30 procent längre räckvidd och 30 procent snabbare laddning . Tekniken kommer göra det möjligt för BMW att lansera elbilar med längre än 100 mils räckvidd. Men det är inget man kommer göra.

Det berättade Thomas Albrecht som arbetar med effektivitet inom BMW för tidningen Autocar.

– Sjätte generationens batterier kommer att ge oss 30 procent eller mer räckvidd än vår nuvarande generation. Men vi kommer inte att gå över 1000 kilometer räckvidd, även om vi kan. Vi tror inte att en sådan lång räckvidd kommer vara nödvändig, förklarar Thomas.

Att satsa på rätt batteristorlek är en noga avvägning. För små batterier innebär för kort räckvidd, medan större batterier visserligen för med sig längre räckvidd men bidrar också till ökad vikt och sämre energieffektivitet.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.