BMW M som elbil ”kommer slå allt vi någonsin sett”

BMW Neue Klasse.

Prestandadivisionen BMW M kommer att lägga vantarna på en av de första elbilarna från BMW:s konceptserie Neue Klasse. Lanseringen väntas ske 2026 eller 2027, och den nya kraftfulla elbilen kommer att dela plattform med Neue Klasse.

BMW M:s version kommer däremot bli helt unik i avseendet att den kommer vara utrustad med fyra motorer, och med mjukvara som ska ge den superbilsprestanda. Prestandamärkets VD Frank van Meel håller inte tillbaka på krafterna på frågan om vad vi kan förvänta oss: ”Den kommer att slå allt du någonsin har sett”.

– Med ett fyrmotorskoncept tittar vi nu på ett system som kan styra såväl chassit som drivlinan med en central logik, berättar Meel för MotorTrend.

BMW kommer inte att försöka ge sig på en ”tank turn” eller andra uppvisningsfunktioner som en del andra konkurrenter gjort med sina elbilar med fyra motorer. Istället ska de verkligen nyttja den till något som gör skillnad.

Målet är att låta de fyra motorerna arbeta för att ge en hypersnabb prestandabil med väghållning som är ”neutral, linjär och förutsägbar”. Vid ett tidigare tillfälle har BMW M:s ingenjör avslöjat att den första elbilen kommer att få en motoreffekt på 1 megawatt (1341 hk).

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.