BMW i krismöte om elbilar

Det är nyhetsbyrån Reuters som berättar att BMW har det svettigt på elbilsfronten. Deras renodlade elbil har sålt dåligt, med endast 25 000 exemplar under förra året. BMW:s högsta chefer sitter i krismöte.

Reuters berättar att BMW:s högsta chefer kommer sitta i strategimöte istället för att besöka höstens motormässa i Paris i början av oktober. Cheferna ska diskutera huruvida BMW ska utveckla fler elbilar.

Enligt källor ska ett av alternativet vara att ta fram en Mini med eldrift. Men styrelsen är inte enig, och vissa anser att man borde lägga ner elbilssatsningen helt och hållet.

Vi på Allt om Elbilar hoppas såklart att BMW rider ut ”stormen” och har lite is i magen. BMW har musklerna och borde kunna fortsätta sin satsning. Deras tyska kollegor Volkswagen satsar stort på eldrift och tror det är framtiden.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.