BMW iX3 är här – 459 kilometer i räckvidd

BMW:s nya elbil iX3 har idag haft premiär. Den nya elbilen bygger på en helt ny drivlina. Elbilen tar formen av en större SUV.

Räckvidden för nya BMW iX3 är upp till 459 kilometer. BMW iX3 är utrustad med ett batteri på 80 kWh. BMW stoltserar med att bland annat kunnat minska på mängden kobolt rejält från tidigare elbilar.

Motorn i elbilen är placerad på bakaxeln. Den har en effekt på 286 hästkrafter och ska klara 0-100km/h på 6,8 sekunder. Toppfarten uppger BMW är 180 km/h.

Elbilen har stöd för snabbladdning upp till 150 kW DC. Att fylla batteriet till 80% ska endast ta 34 minuter enligt BMW. Hemmaladdning på 11 kW laddar batteriet på 0-100 procent på 7,5 timmar.

BMW iX3 startar från 769 000 kronor

– Vi erbjuder flertalet färdiga utrustningspaket till BMW i3 vilket har uppskattats av våra kunder. Vi tar därför med oss detta även till BMW iX3. Kunden kan välja mellan två olika paket vilka bägge, inklusive standardmodellen, kommer med mycket bra utrustning, säger Carl Lindwall, informationschef på BMW Group Sverige.

Priset för BMW iX3 startar på 769 000 kronor. Då får man grundmodellen iX3 Charged. Elbilen kommer också i en Plus-variant med mer utrustning som startar på 840 500 kronor. Båda modellerna kommer med dragkrok, tillägger BMW, dock utan att ange dragkapaciteten för tillfället.

Produktionsstarten sker i BMW:s fabrik i Kina senare i sommar. Lanseringen sker därefter till en början i Kina och de första svenska kunderna kan räkna med att få sina bilar under första kvartalet av 2021.

https://www.youtube.com/watch?v=Q1AiO2k7GRw
Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.