BMW iX3 är en helelektrisk SUV som visas upp i veckan

Möt BMW:s första elbil, som fått namnet iX3. BMW säger, trots att man har den renodlade elbilen i3 på marknaden sedan flera år tillbaka, att iX3 är deras första elbil. BMW menar nämligen att i3 mer ska ses som ett experiment.

iX3 kommer att avtäckas i samband med motormässan i Peking som hade premiär dag. Bilen har fått ett litet mjukare utseende än sina fossildrivna syskon, bland annat ger den rundande och släta grillen ett sådant uttryck.

De blåa detaljerna och de aerodynamiska fälgarna ska ge bilen en eldriven uttrycksform. Konstruktionsmässigt är bilen också genomarbetad säger BMW. Bilen har en drivlina som är i femte generationen och alltså då väl genomarbetad. Man behöver inte heller några sällsynta jordartsmetaller för att konstruera den elektriska drivlinan vilket gör den mer miljövänlig.

Möjlighet till supersnabb laddning

Motorn ska ge en kraft på 270 hästkrafter och batteriets kapacitet är 70kWh. Det ska räcka till en räckvidd på 40 mil baserat på den nya mer realistiska WLTP-cykeln.

iX3 är utrustad med 150 kW snabbladdning, vilket ska kunna ladda batteriet till 80 procent på 30 minuter. BMW kommer i samarbete med Audi, Mercedes och Ford att bygga ett nätverk av snabbladdare som ska klara 150kW. I Sverige räknar man med att ha minst 30 sådana laddare på plats till 2020.

Försäljningsstart för bilen blir i början på 2019, men vi kommer säkert få ta del av mer information om bilen direkt från motormässa i Peking under de kommande dagarna.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.