BMW iX testkörs i Nordkap – optimeras för kyligt vinterklimat

BMW iX ska bli märkets nya eldrivna flaggskepp. Nu pågår intensiva tester i nordligaste norden kring Nordkap inför lanseringen nästa år. Under stränga vinterförhållanden stresstestar BMW elmotorer, fyrhjulsdrift, laddningsteknik, högspänningsbatterier och värmehantering.

Målet är bland annat att optimera elbilens fyrhjulsdrift och adaptiva chassi för säker och stabil körning på vintervägar. BMW iX har två motorer som tillsammans generar en maxeffekt på mer än 500 hästkrafter, enligt testerna skriver BMW.

Den stränga kylan ställer också andra krav på den elektriska drivlinan. BMW:s ingenjörer arbetar med att optimera bilens effektivitet för att klara temperaturer under nollan. Målet är att uppnå en förbrukning under 21 kW per 100 kilometer i WLTP-testcykeln och en räckvidd på mer än 600 kilometer.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.