BMW går in i en ny era när Neue Klasse-elbilarna blir verklighet

En helt ny era närmar sig för BMW. Under parollen Neue Klasse kommer BMW från 2025 att lansera en rad nya banbrytande elbilar. De bygger på en helt ny generation elektriska drivlinor och batterier, samt en helt ny IT- och mjukvaruarkitektur.

Inom begreppet Neue Klasse har BMW tidigare presenterat två koncept, BMW i Vision Circular och BMW i Vision Dee. I september kommer det hela bli mer konkret. Då kommer BMW att visa upp vad som väntar från 2025 och framåt.

BMW har redan avslöjat att de första elbilarna som lanseras i Neue Klasse kommer att vara en sedan i 3-seriesegmentet och en sportig SUV. Nu berättar BMW att planen är att totalt lansera sex nya elbilar inom de första 24 månaderna.

Produktionen av den nya generationen elbilar kommer att starta i BMW:s fabrik i Ungern 2025. Från 2026 kommer Neue Klasse-modellerna också börja produceras i tyska München, och från 2027 kommer produktionen även komma igång i Mexiko.

BMW räknar med att mer än hälften av försäljningsvolymen kommer vara Neue Klasse-modeller i slutet av det här årtiondet.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.