BMW firar 200 000 tillverkade BMW i3

Pressbild: BMW

En av de tidiga elbils-pionjärerna var BMW med sin stadselbil BMW i3. Idag rullade en svart BMW i3 av produktionslinan för leverans till sin kund i Saxony. Med elbilen firar BMW 200 000 tillverkade BMW i3.

Elbilen i3 var BMW:s första kliv mot en renodlad elbil och har länge setts som BMW:s experiment för att lära sig mer om elektriska drivlinor. Många rykten har florerat om att BMW i3 ska läggas ner, men det har dementerats av BMW gång på gång.

– Idag är BMW i3 inte bara den bästsäljande premiumbilen i sitt segment utan också en världsberömd symbol för utsläppsfri körning i stadstrafiken och för pendling mellan hem och arbete, skriver BMW.

Trots att modellen har sju år på nacken har efterfrågat snarare ökat med omkring 20 procent varje år, sa BMW:s Vd Oliver Zipse i en intervju förra året. Enligt Oliver ska BMW i3 även fortsatt uppdateras och förnyas i framtiden.

Idag finns omkring 2 772 BMW i3 registrerade i Sverige, varav drygt 65 procent registrerade under de senaste två åren.

Fler elbilar från BMW

I år har BMW inlett nästa fas på sin elbilsoffensiv. Först ut är nya elsuven BMW iX3 där tillverkningen precis startats. De första kundleveranserna sker därefter i början på nästa år.

BMW har också den större suven BMW iNext på gång och dessutom en luftig crossover under namnet BMW i4.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.