Följ Allt om Elbil

Hej, vad letar du efter?

Elbil

BMW firar 200 000 tillverkade BMW i3

Pressbild: BMW

En av de tidiga elbils-pionjärerna var BMW med sin stadselbil BMW i3. Idag rullade en svart BMW i3 av produktionslinan för leverans till sin kund i Saxony. Med elbilen firar BMW 200 000 tillverkade BMW i3.

Elbilen i3 var BMW:s första kliv mot en renodlad elbil och har länge setts som BMW:s experiment för att lära sig mer om elektriska drivlinor. Många rykten har florerat om att BMW i3 ska läggas ner, men det har dementerats av BMW gång på gång.

– Idag är BMW i3 inte bara den bästsäljande premiumbilen i sitt segment utan också en världsberömd symbol för utsläppsfri körning i stadstrafiken och för pendling mellan hem och arbete, skriver BMW.

Trots att modellen har sju år på nacken har efterfrågat snarare ökat med omkring 20 procent varje år, sa BMW:s Vd Oliver Zipse i en intervju förra året. Enligt Oliver ska BMW i3 även fortsatt uppdateras och förnyas i framtiden.

Idag finns omkring 2 772 BMW i3 registrerade i Sverige, varav drygt 65 procent registrerade under de senaste två åren.

Fler elbilar från BMW

I år har BMW inlett nästa fas på sin elbilsoffensiv. Först ut är nya elsuven BMW iX3 där tillverkningen precis startats. De första kundleveranserna sker därefter i början på nästa år.

BMW har också den större suven BMW iNext på gång och dessutom en luftig crossover under namnet BMW i4.Relaterad läsning

Skriven av

Grundare av Allt om Elbil. Fascineras av elbilen och vill påskynda en elrevolution av bilindustrin.

Kommentera eller läs kommentarer

Elbil

Kinesiska tillverkaren Xpeng visar under bilmässan i Guangzhou upp en limiterad utgåva av sin sportsedan Xpeng P7. Modellen med namnet P7 Wing får nya...

Notis

I ett inslag publicerat idag uppmärksammar SR Ekonomiekot Extra elbilen, batteriutveckling och framtida utmaningar och möjligheter. Vi får höra EU:s proaktiva arbete med att...

Facebook

Vårt nyhetsbrev

En gång i månaden skickar vi ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.

Annons