BMW får miljoner i forskningens namn för att utveckla elbilar som utmanar fossilbilens räckvidd

BMW har säkrat forskningsstöd på motsvarande 310 miljoner kronor. Målet är att forska fram ny batteriteknik ”som ska utmana räckvidden hos förbränningsmotorer”. Stödet kommer från den brittiska regeringen och initiativet The Advanced Propulsion Centre (APC) som ska leda Storbritannien mot utsläppsfria transporter.

Forskningen kommer att stationeras i Oxford hos BMW-ägda Mini. Enligt APC är målet att ”utveckla BMW-gruppens största batteripaket med överlägsen prestanda till ett konkurrenskraftigt pris.”

BMW är inte det enda företaget som får forskningspengar. Totalt delar APC ut 1 miljard kronor till olika projekt som ska gynna utvecklingen av elbilar. Det största anslaget går till REEcorner som ska utveckla en kompakt drivlina med mer utrymme för passagerare, last och batterier. De får nära en halv miljard.

– Dessa projekt ska tackla de viktiga utmaningarna på resan mot helt utsläppsfria transporter. De tar itu med räckviddsångest och kostnader som kan vara ett hinder för människor att gå över till elbilar, säger Ian Constance, chef vid APC

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.