BMW dementerar rykten: Har inga planer på att skrota elbilen i3

Pressbild: BMW

Under förra veckan skrev flera medier om att BMW ska skrota elbilen BMW i3. Något som BMW:s Vd Oliver Zipse dementerar i en intervju med tyska tidningen Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung.

– BMW i3 kommer fortsätta tillverkas, det är ingen fråga om saken. Bilen är redan en ikonisk elbil efter bara sex år. Ikoner följer en annan logik, den kommer inte få en klassisk efterträdare, den kommer alltid att förbli sig själv i sin nuvarande form, säger Oliver i intervjun.

Intervjun fortsätter och Oliver betonar att efterfrågan fortfarande är hög: ”Efterfrågan är idag större än någonsin. BMW i3 kommer få vara med om ytterligare batteriuppdateringar och förbättras ytterligare”.

Efterfrågan på BMW i3 ökar med ungefär 20 procent varje år belyser BMW. Investeringen har betalat sig själv, och man tjänar nu pengar på varje såld BMW i3.

– Varför skulle vi ge upp på en bil, som nu nått sin storhetstid? BMW i3 har fortfarande stort potential, säger Oliver.

Även på BMW:s officiella Facebook står det att läsa samma sak. BMW i3 kommer leva vidare.

https://www.facebook.com/BMWi/photos/a.190957987598582/2933778963316457/?type=3&theater
Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.