Bloomberg: Tesla planeras visa uppdaterad Model 3 i Shanghai

Elon Musk är i Kina och besöker Teslas fabrik i Shanghai. I samband med det kan Tesla enligt uppgifter visa upp en av de första prototyperna av den nya uppdaterade Tesla Model 3, rapporterar Bloomberg.

– Tesla står inför press att förnya sin produktlinje i Kina, företagets största försäljningsmarknad efter USA. Biltillverkaren har endast gjort små ändringar till Model 3 sedan tillverkningen startade 2017, och alltmer konkurrenskraftiga lokala tillverkare har tagit marknadsandelar, skriver Bloomberg.

Bloomberg skriver vidare att den första Model 3-prototypen ska rulla av produktionslinan idag, under torsdagen. I skrivande stund (11:00 svensk tid) är klockan 17:00 i Kina och arbetsdagen är snart slut. Om det ligger någon sanning i uppgifterna och om vi får se något innan Elon Musk åker hem igen återstår att se.

De officiella detaljerna kring den nya uppdaterade Model 3 är få. Tesla har varit återhållsamma i detaljerna. Flera spaningar av däremot gjorts som avslöjat att en uppdatering är på gång.

Förväntningen är en Model 3 som är något längre och sportigare än den tidigare versionen med ”en elegantare interiör”. Redan i april läckte en bil ut på vad som påstås vara nya Model 3:

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.