Följ Allt om Elbil

Hej, vad letar du efter?

Notis

Blocket: Stort intresse för begagnat – driver upp priserna på elbilar

Det är stort intresse för begagnade elbilar, skriver Blocket som rapporterar att trafiken ökat med 15 procent i bilsektionen jämfört med samma period i fjol. Det i sin tur driver upp medianpriserna.

Under mars steg medianpriserna totalt sett för alla utannonserade bilar med 12 procent jämfört med samma period förra året. Snittpriset för begagnade elbilar har dock ökat ännu mer. Blockets undersökningar visar att den genomsnittliga prisökningen i den kategorin är 20 procent.

– Vi tror att det finns många faktorer som spelar roll till att priserna nu går upp. Nya skattesystem, delvis tillgänglighetsbrist på nya modeller och såklart pandemin som ställt om både köp och körmönster. Januari och februari var också väldigt kalla och därmed rätt avslagna månader. Nu när värmen återkommer ser vi en kraftig ökning i både utbud och efterfrågan, säger Henrik Littorin, marknadsplatsdirektör för Fordon på Blocket.

Prisutveckling per bränsletyp på Blocket (mars 2021)

Typ Prisökning
Bensin15%
Diesel11%
El20%
Miljöbränsle/Hybrid4,5%Relaterad läsning

Skriven av

Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.

Kommentera eller läs kommentarer

Notis

Begravningsbyrån Fonus har Sveriges första begravningsbil som är helt eldriven. Den nya elbilen började rulla i slutet på mars i Malmö, berättar företaget i...

Elbil

En jury bestående av 93 motorjournalister från 28 länder har i årets upplaga av ’World Car of The Year’ röstat fram årets vinnare i...

Annons

Följ oss på Facebook

Vårt nyhetsbrev

En gång i månaden skickar vi ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.

Annons