Blocket: Priset på begagnade elbilar gick ner med 14 procent i november

Marcin Stepman, fordonsexpert på Blocket. Pressbild: Andreas Aija/Blocket

Nu är det köpläge för den som vill köpa begagnad elbil. Det enligt Blocket, som noterar att priset på elbilar gick ner med 14 procent i november till i genomsnitt 380 000 kronor.

Trenden har hållit i sig efter en längre period av uppgång. De senaste två månaderna har priserna sjunkit med nära 22 procent, trots att bonusen på nya elbilar slopades i början av förra månaden.

Anledningen till att priset på elbilarna sjunker är det ekonomiska läget. Det får helt enkelt folk att prioritera om, uppger Blockets fordonsexpert:

– Makroekonomin med höga räntor och skyhög inflation lägger en våt filt över bilmarknaden. Att köpa en ny bil är helt enkelt inte vad människor prioriterar just nu, säger Marcin Stepman, fordonsexpert på Blocket.

Samtidigt har priserna på bensinbilarna ökat med 5 procent, på diesel med 3,75 procent och hybrider 1,6 procent.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.