Följ Allt om Elbil

Hej, vad letar du efter?

Elbil

Blivande bilägare bekräftar: Tillverkningsstart av elbilen Ford Mustang Mach-E – fortsatt väntan för oss i Sverige

Nu kommer de första uppgifterna om att nya elbilen Ford Mustang Mach-E är på gång. Enligt onlineforumet Reddit berättar flera användare att de fått ett datum för tillverkningsstart för sina beställda bilar. Det tidigaste förekommande datumet är 7 december. Gemensamt för de flesta som beställt är att de bor i USA, och i många fall Kalifornien.

Ännu har Ford inte öppnat upp beställningarna för oss boende i Sverige. Ford har inte heller kommunicerat några svenska priser. I många av våra Europeiska grannländer går det att både få ett lokalt pris och beställa en Mustang Mach-E.

I ett mail till Allt om Elbil i mitten på september om när den svenska försäljningen startar svarade Ford: ”Vi hoppas kunna dela mer information om Mustang Mach-E snart, inklusive konfigurator”.

Ford Sverige har länge via sin webbplats kommunicerat att de svenska leveranser sker i slutet på 2020. En uppgift som fortsatt står kvar, även om man börjat kommunicera i början av 2021 i andra kanaler. Det sistnämnda alternativet är antagligen det mer troliga datumet. Det harmoniserar mer med hur det ser ut i våra grannländer där beställningen öppnat.

Räckvidd upp till 610 kilometer

Elbilen Ford Mustang Mach-E kommer i flera varianter, med olika alternativ på batteristorlek, bakhjulsdrift eller fyrhjulsdrift. Senare nästa år kommer också en GT-version med extra prestanda. Den första lanseringsversionen av Mustang Mach E har ett batteri på 98,8 kWh, fyrhjulsdrift och en räckvidd på upp till 540 kilometer. Senare kommer en Long Range-variant som får upp till 610 kilometer i räckvidd.

Mustang Mach-E ska klara snabbladdning på upp till 150 kWh i sina modeller med utökad räckvidd och modellerna med standardräckvidd får en maxkapacitet på 115 kW. Fords nya Mach E-ägare kommer också få fem års fri tillgång till FordPass Charging Network med täckning över hela Europa och ett års fri tillgång till IONITYs snabbladdningsnätverk.Relaterad läsning

Skriven av

Grundare av Allt om Elbil. Fascineras av elbilen och vill påskynda en elrevolution av bilindustrin.

Kommentera eller läs kommentarer

Elbil

Kinesiska tillverkaren Xpeng visar under bilmässan i Guangzhou upp en limiterad utgåva av sin sportsedan Xpeng P7. Modellen med namnet P7 Wing får nya...

Notis

I ett inslag publicerat idag uppmärksammar SR Ekonomiekot Extra elbilen, batteriutveckling och framtida utmaningar och möjligheter. Vi får höra EU:s proaktiva arbete med att...

Facebook

Vårt nyhetsbrev

En gång i månaden skickar vi ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.

Annons