Bk Worlds moduler ger kompletta lounger vid laddstationer

I ett nytt partnerskap med Tesla har tyska Bk World placerat ut kubiska lounger intill en Supercharger-station i Endsee. Kuberna innehåller allt ifrån toaletter, till avkopplingsyta, telefonbås, till varuautomater med nyttig mat. Allt effektivt utplacerat på en liten yta.

Kuberna som enkelt kan lyftas dit i hela moduler går att kombinera i flera olika kombinationer. Allt beroende på behovet på just den platsen. Och när laddstationen växer, kan även loungen växa med nya moduler.

Detta är den första laddstationen som Bk World utrustat med denna typen av lounge. Fler ska det dock bli. Företaget berättar om planer på att öppna över 300 lounger i Europa under de kommande fem åren.

– Hela idén till Bk World skapades ur användarperspektivet. Med andra ord, som förare av en elbil, vad är det egentligen jag behöver under ett laddningsuppehåll?, säger Marc Arnold, en av medgrundarna till Bk World.

– Med bk World behöver laddoperatörer inte längre förlita sig på befintlig infrastruktur. Vi kommer helt enkelt dit där en laddpark har satts upp. Allt vi behöver är en anslutning för vatten, avloppsvatten och el, vilket gör att vi kan placera vår lounger på praktiskt taget vilken plats som helst, förklarar Gerold Wolfarth, medgrundare.

Bonusvideo: Kyle från Out of Spec Reviews har besökt den nya stationen. Det besöket kan du se här:

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.