Björn Nyland besöker Circle K:s nya ”laddcenter” för elbilar

Circle K i Sverige har börjat bygga allt fler snabbladdare på sina bensinstationer runtom i Sverige. I Norge har Circle K tagit det hela ännu längre. Där har vi börjat se hela ”laddcenter” utformade från grunden just för elbilister.

Youtuber Björn Nyland har besökt ett nybyggt sådant laddcenter i Kongsbergs, Norge. Stationen är utformad helt från grunden för att passa förändrade vanor hos bilister som valt eldrift. Här finns 300 kW-snabbladdare, solceller, batterilagring och en rejäl lounge.

Björns videoklipp ser du nedan:

Det är inte första gången vi sett liknande stationer speciellt byggda för snabbladdning. I Essex, England har brittiska Gridserve öppnat en första station med generösa utrymmen för snabbladdare, loungemiljöer och solceller.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.