Biltillverkare överrumplade av efterfrågan på elbilar

Flera biltillverkare tycks vara tagna på sängen av den efterfrågan som funnits på deras elbilar. Nu kommer ett flertal rapporter från biltillverkare som blivit positivt överraskade.

Första rapporten kom från Porsche, som nyanställer 500 personer som enbart ska arbete med elbilen Porsche Taycan – utöver de 1 500 anställda man nyligen anställt och utbildat.

Porsche hade som första mål att tillverka 20 000 Taycan under det första året, men genom att anställda ytterligare säkrar man upp att man kan utöka den volymen.

Även Peugeot tycks vara överrumplade av intresset sedan man visade upp elbilen Peugeot e-208 tidigare i år. Planen var att tio procent av alla tillverkade 208:or skulle vara elbilen e-208. Bland de kvalificerade förfrågningarna som inkommit visade det sig vara närmre en fjärdedel.

– Mitt arbete är baserat på fakta, säger Vd Jean-Phillippe Imparato till Automotive News, och den faktan säger att efterfrågan på e-208 kommer vara omkring 20 procent av 208:ans årliga produktion av 300 000 bilar.

Peugeot räknar med att all fördelningen över procent genererar en vinst för elbilen, skriver samma källa.

Fler kommande storsäljare

På Allt om Elbil tror vi att det definitivt kommer flera elbilar framöver med stor efterfrågan. Vi tror bland annat stort på Volkswagen ID.3 som ska börja levereras under nästa år.

Om en vecka lanserar Volvo sin första stora satsning på en elbil i form av Volvo XC40 BEV. En modell vi tror starkt på, framförallt på Volvo-starka marknader.

Det är bara att hoppas på att biltillverkarna rustar sig, Tesla har sedan lanseringen av Tesla Model 3 visat att det finns en outsinligt intresse av att äga och köra en elbil. Enligt forskningsrapporter kommer elbilen ta över 2024.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.