Bilmärkena Ora och Wey ska bli starkare – slopar katt- och kaffenamnen

Elbilen Ora 300/400 Pro har nu funnits till försäljningen i Sverige i lite mer än ett år. Det är en kompakt elbil med ett gulligt utseende. Ännu gulligare är de kanske utanför Europa där modellerna dessutom bär namnet Ora Funky Cat.

Ora är en del av kinesiska Great Wall Motors där också laddhybriderna Wey Coffee ingår. I en ny europeisk namnstrategi har GWM nu beslutat om att gå ifrån katt- och kaffenamnen. Istället ska Wey och Ora bli en tydligare del av varumärket Great Wall Motors.

Genom strategin ”ONE GWM” vill man stärka märkets position och skapa mer igenkänning på den globala marknaden, och då främst i Europa. Därför väljer nu GWM att distribuera de två bilmärkena under samma varumärke.

Modellen Ora Funky Cat får det nya namnet GWM Ora 03. Vidare får märkets kommande sedan Ora Lightning Cat det nya namnet GWM Ora 07. För kaffe-modellerna GWM Wey Coffee 01 respektive 02 blir namen GWM Wey 05 och GMW Wey 03.

– Från och med 2024 strävar vi efter att göra våra kunders upplevelse av GWM enkel och ännu roligare. ”ONE GWM” kommer att hjälpa oss att förverkliga detta löfte eftersom det tillåter oss att samla våra ansträngningar för alla våra kunder under ett och samma varumärkestak, säger Thiemo Jahnke, marknadschef för GWM Europa.

Flera nya modeller på gång

GWM har idag en närvaro på den svenska marknaden genom 642 registrerade Ora 300. Man har dessutom lanserat i Tyskland, Storbritannien, Irland och Isreal. Under 2024 kommer GWM expandera på ytterligare marknader. Dessa inkluderar Spanien, Italien, Portugal, Belgien, Luxemburg, Nederländerna, Österrike, Schweiz, Danmark, Island och Bulgarien.

GWM Ora 07.

Under 2024 planerar GWM också att expandera sitt modellutbud. På gång är bland annat GWM Ora 07 (tidigare Lightning Cat) och GWM Wey 03. Ytterligare en ännu inte tillkännagiven modell är också planerad för 2025.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.