Följ Allt om Elbil

Hej, vad letar du efter?

Elbil

Europas billigaste elbil Dacia Spring på prov inför möjlig lansering i Sverige

Dacia Spring har lanserats som Europas billigaste elbil. Modellen har främst gjort entré i de södra delarna av Europa med ett pris på under 200 000 kronor. Ibland ännu lägre med lokala subventioner.

När modellen kommer till Sverige har Dacia har aldrig kommunicerat. Nu tycks något kanske vara på gång. Det misstänks dock att den svenska versionen av Dacia Spring måste bli vinteranpassad innan den kan bli aktuell på våra vägar.

Nu kan bilsajten Recharge avslöja att en av deras uppmärksamma läsare siktat en Dacia Spring i Sverige. Bilen var dessutom utrustad med en grön tillfällig registreringsskylt, vilket tyder på att det antagligen är svenska Dacia som provkör bilen.

Recharge gick vidare och kontaktade Dacias presskontakt, som delvis kunde bekräfta spekulationerna. Dacia har en Spring som man just nu testar i Sverige. Däremot kan man inte bekräfta om när Spring kommer säljas i Sverige.

Dacia Spring är en elbil för stadstrafik utrustad med ett batteri på 26,8 kWh, en motor på 44 hästkrafter och en räckvidden på 225 kilometer. Modellen kommer i tre utföranden: En modell avsedd för privatpersoner, en speciellt framtagen för bildelningstjänster samt en skåpbilsvariant för städsnära transporter.Relaterad läsning

Skriven av

Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.

Kommentera eller läs kommentarer

Elbil

Tesla har länge haft ett rekommendationsprogram där Tesla-ägare kan få belöningar genom att rekommendera andra till att köpa en Tesla. Belöningarna har varierat genom...

Elbil

I veckan rullade den första leveransklara pickupen Rivian R1T av produktionslinan i Normal, Illinois. Därmed vann Rivian kampen om att vara först om att...

Stöd Allt om Elbil

Annons

Följ oss på Facebook

Vårt nyhetsbrev

En gång i månaden skickar vi ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.

Annons
Annons