Bilfabriken som ska bygga lyxiga elbilen Lucid Air är snart klar

Elbilstillverkaren Lucid Motors har idag avslutat den första byggnadsfasen av sin bilfabrik Lucid AMP-1 i Casa Grande, Arizona. Nästa steg är att färdigställa installationen av produktionsutrustningen inför byggstarten av den nya elbilen Lucid Air.

Lucid Motors har redan byggt ett antal prototyper för att utvärdera produktionsprocesser och teknisk utrustning. Nu går man över till skarp verksamhet där man ska konstruera den färdiga versionen av Lucid Air.

– Vi drog igång byggprocessen på den 590 hektar stora ytan den 2 december 2019 och knappt ett år senare har vi slutfört arbetet, säger Peter Rawlinson, VD och CTO på Lucid Motors.

De första bilarna ska rulla av produktionslinan under våren 2021. Inledningsvis kommer Lucid Motors kunna producera upp till 30 000 fordon årligen. På sikt ska Lucid Motors senare kunna skala upp produktionen till 400 000 årligen.

Lanseringsversionen Lucid Air Dream Edition får en räckvidd på upp till 748 kilometer. Startpriset är motsvarande 1,4 miljoner kronor i USA. Därefter följer fler versioner med varierande räckvidd och priser. 2022 kommer en grundmodell av Air med ett instegspris på motsvarande 680 000 kronor i USA.

https://www.youtube.com/watch?v=t7eOxfrnS-c
Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.