Bildläckan om Mazdas nya elbil – avslöjar namn och produktionsnära koncept

Till helgen har Mazdas första koncept på en produktionsnära elbil premiär på bilmässan i Tokyo. Men nu har en första bild på elbilen nått ut, genom att någon avslöjat omslaget på en japansk motortidning. En bildläcka som bedöms ha en stor trovärdighet, uppger Carscoops.

Bilden visar en SUV-elbil i ett relativt kompakt format. Den avslöjar också att namnet för den nya elbilen antagligen blir Mazda MX-30. Vi ser att bilen får små baksdörrar, utan handtag. Antagligen öppnas dessa bakåt, genom att först öppna framdörrarna. Fronten och grillen är mer slimmad än dagens modeller hos Mazda.

Officiella siffror från Mazda avslöjar att MX-30 har ett batteripaket på 35,5 kWh. Motorns effekt anges till 143 hästkrafter med ett vridmoment på 265 Nm. Uppgifter som känns troliga baserat på bilens storlek. Försäljning och första leveranser ska ske under 2020.

Mazda visar upp den svävande mittkonsolen

Mazda har tidigare officiellt avslöjat små detaljer på elbilen. Bland annat interiören, genom en serie sparsamma beskurna bilder. Se mer här.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.