Bildläckan avslöjar nya Renault Zoe

Renault Zoe är Sveriges populäraste elbil. Även om den har uppdaterats med större batteri och med med längre räckvidd så har dessa utseende varit oförändrad när den lanserades för ungefär fem år sedan.

Men i och med nästa generation av Renault Zoe så får bilen sig en mindre visuell uppdatering. Resultatet kan vi troligtvis se på bilden ovan, enligt det holländska forumet som kommit över bilden.

Enligt samma källa så kommer bilden från ett evenemang i Paris där elbilen visats upp för journalister – med sekretessavtalet om att bilder och information från träffen inte får delas med omvärlden förrän 17 juni – alltså nu på måndag.

Så antagligen är inte en uppdatering av Renault Zoe långt bort. Troligtvis lanseras nya Zoe inom kort, med lansering under hösten.

Längre räckvidd

Nya Zoe kommer bland annat få ett uppgraderat batteripaket på upp till 50 kWh, vilket kommer göra en stor skillnad för räckvidden på dagens Zoe med ett batteripaket på 41 kWh. Idag har Zoe en räckvidd på 31 mil.

Generation två av Zoe kommer också klara snabbladdning med upp till 100 kW med CSS-kontakt. Förarassistansfunktioner som automatisk filhållning, farthållare och kökörningsfunktion kommer vara standard.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.