Bildläcka: Volkswagens nya stora elsuv ID.6 avslöjad

Kinesiska myndigheten för Industri och informationsteknik har publicerat bilder på Volkswagens nästa elbil. Elbilen är en modell större än Volkswagen ID.4 och har fått namnet ID.6 X. Med stor sannolikhet är den baserad på konceptet ID. ROOMZZ som ska realiseras i år.

Volkswagen har själva inte bekräftat ID.6 som modell, men bilderna som den kinesiska myndigheten släppt talar för att modellen är på gång. Bilen vi ser på bilderna är avsedd för den kinesiska marknaden, vilket är den prioriterade marknaden för ID. ROOMZZ. Vår tolkning är, baserad på planerna för ID. ROOMZZ, att också en Europeisk version kan följa.

Vi har inga officiella siffror på prestandan. Däremot har vi siffror på prestandan från konceptversionen ID. ROOMZZ. Den har ett batteri på 82 kWh och en räckvidd på upp till 450 kilometer. Den får en topphastighet på 180 km/h och ska klara 0-100 på 6,6 sekunder.

Konceptet är betydligt mer tilltaget än Volkswagen ID.4 något som också är tydligt i bilderna på ID.6. Modellen har vuxit mest på längden och den ökade hjulbasen skvallrar om en oerhört rymlig interiör.

VW ID. ROOMZZ (ID.6 X)VW ID.4
Längd4 915 mm4 584 mm
Bredd1 890 mm1 852 mm
Höjd1 760 mm1 612 mm
Hjulbas2 965 mm2 766 mm

Källa: Reddit

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.