Bilderna som avslöjar nya Volvo EX30

Volvo berättade igår att premiären av Volvo E30 kommer hållas den 7 juni. I samband med det släppte Volvo också några teaserbilder och en kort film. De bestod dock bara av bilder i motljus och närbilder. Så själva helheten av bilen fick vi aldrig se.

Men Volvo har så klart också designskyddat Volvo EX30 och just dessa bilderna finns nu tillgängliga för allmän beskådan. Det är enkla illustrationer som kanske främst avslöjar format, och mer övergripande designdrag.

Bilderna är ändå så tydliga att man känner igen skisserna som en Volvo, trots att de saknar alla klassiska Volvo-emblem. Det finns tydliga drag från exempelvis Volvo XC40 och XC60 men också nyheter som en ny ljussignatur som mer liknar den på kommande Volvo EX90.

Volvo EX30 tycks få en något lägre front än Volvo XC40. Ett aerodynamiskt drag från Volvos sida?

Belysningen bak löper längs hela bakluckan. Ett nytt inslag som Volvo introducerade med EX90.

Skisserna avslöjar inga bilder på interiören, och där har Volvo också varit återhållsamma. Den enda bilden vi fått se från interiören är en närbild på en stol.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.