Bilderna på Fords första elbil – Mustang-inspirerad SUV

Ford är hemlighetsfulla kring sin satsning på elbilar. Sedan drygt ett år tillbaka vet vi att Ford tillsatt ett team de kallar Team Edison, som ska ta fram den första elbilen.

Vi vet att det blir en Mustang-inspirerad SUV med en räckvidd på upp till 600 km. Målet är att man ska visas upp en elbilen innan det här året är slut. Mycket mer än så har vi inte fått veta.

Fram till nu. Nu delar äntligen Ford med sig av några bilder på elbilen, även om den är väl maskerad – från ett vintertest.

Vi får också se elbilen i en välregisserad film på drygt en minut, där Ford berättar om utmaningen att testa elbilen under extrema förhållande, och får höra lite hyllande (och regisserade) ord om hur väl den hanterar vinterväglaget. Men framförfallt vill man bevisa att elbilen kan köra i snö.

– Folk kommer bli [positivt] överraskade, säger en av personerna i filmen.

Se filmen nedan:

Ford har testat elbilen och dess batterier i temperaturer ner till -40ºC. (Och för den observante som noterar -40ºF i videon så möts faktiskt Farhenheit- och Celsius-skalan på ett lustigt sätt vid -40ºC.)

Bonusfilm: I nedan film vill Ford berätta att elbilar är roliga att köra (något som den vana elbilföraren så klart redan vet).

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.