Bilder visar första elbil från Lynk & Co

Lynk & Co har länge berättat om planerna på att visa upp en elbil under detta året. Nu har det som påstås vara märkets första elbil fastnat på bild. Det interna arbetsnamnet är enligt kinesiska mediauppgifter E371, och samma källa säger att den officiella avtäckningen kommer äga rum i Göteborg nästa månad.

Bilderna avslöjar en slank sedan som snurrar runt i ett vinterlandskap. Maskeringen på karossen bär texten Zero. Om det är en indikation på vad namnet kan tänkas bli eller om det bara är en referens till nollutsläpp är oklart.

Den nya modellen sägs vara baserad på samma plattform som koncernsyskonet Zeekr 001. Enligt ytterligare uppgifter är förväntningen dessutom att Lynk & Co kommer att visa upp en andra elbil i år – det i form av en SUV som delar plattform med Volvo EX30.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.