Bilder påstås visa liten elbil från Nios nya bilmärke Firefly

Nästa år ska elbilstillverkaren Nio lanserat en nytt bilmärke i Europa med fokus på mindre och billigare elbilar. Satsningen går under namnet Firefly, men om det handlar om ett arbetsnamn eller det faktiska namnet på det nya märket är oklart.

I vilket fall så har Nios grundare William Li bland annat sagt att man vill lansera det nya märket för att utmana de europeiska volymmärkena. Han har uttryckligen sagt att märket ”prismässigt attackerar Volkswagen”.

Fram tills nu har det inte funnits så mycket mer att berätta om märket, men nu påstås en av Fireflys första modeller har fångats på bild. Den visar en kompakt elbil med mjuka och runda former. Storleksmässigt ser den inte större ut en än en Volkswagen Golf.

I kommentarsfälten på Weibo spekuleras det om Nio verkligen kommer lyckas med satsningen, och om den verkligen kommer kunna utmana modeller som Volkswagen Golf och ID.3 eller andra kinesiska konkurrenten som BYD Dolphin.

Det kommer hänga på priset, är de flesta överens om. Många användare tror att den blir extremt konkurrenskraftig om den får samma batteribytarteknik som Nios elbilar.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.