Bilder på prototyp av Honda Urban EV – visar likheter med omtyckta konceptbilen

När Honda tog fram ett koncept på en elbil för stadsmiljö fick den många hjärtan att smälta. Tanken var dock att den till störst del endast skulle förbli ett koncept. Men mottagandet blev så varmt att Honda fick pudla och lova att faktiskt realisera bilen så likt konceptet de kunde.

Nu har ett gäng bilder på en maskerad prototyp av den gulliga bilen seglat upp till ytan. Det är stora skor att fylla för Honda, men visst tycks många av formerna och detaljerna ha fått följa med från konceptet?

Bland annat ser vi att bilen är utrustad med digitala backspeglar. Lyktorna känner vi igen från konceptet. Däremot kommer inte de stora sidodörrarna med, utan den kommer utrustad med två mindre dörrar på vardera sida. Om de digitala front- och bakpanelerna med små budskap till omgivningen kommer med är också oklart.

Honda kommer att prioritera den europeiska marknaden i lanseringen. Förväntad lansering i Europa kommer vara i slutet av 2019. Säljstart kommer antagligen ett par månader senare.  Den lilla stadsbilen ska ha en räckvidd på omkring 250 km.

Foto: CarPix

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.