Bilder och höjdpunkter från eCarExpo 2022 i Stockholm

Idag slog elbilsmässan eCarExpo upp portarna i Stockholm för företag och pressen. Under lördag och söndag öppnar mässan för allmänheten och här får du en smygtitt på några av höjdpunkterna.

Under mässan fanns ett tiotal nya Sverigepremiärer – och även världspremiärer. Allt från avlägsna koncept, nära koncept och produktionsklara nyheter.

Polestar O₂

Mässans absolut populäraste avtäckning stod Polestar för. Roadsterkonceptet Polestar O₂ lockade till sig i princip alla av mässans förmiddagsbesökare när chefsdesigner Maximilian Missonis drog av skynket vid elvatiden.

Audi A6 Avant e-tron

De eldrivna kombibilarna lockar. Audis koncept A6 Avant e-tron, som till 90–95 procent liknar den planerade produktionsbilen, fanns på plats under mässan.

Spontana reflektioner? Den här bilen är riktigt snygg och gör sig mycket bättre i verkligheten än på bild!

Volkswagen ID. Buzz Cargo

Från Volkswagen fanns ID. Buzz Cargo att beskåda på mässan – men konstigt nog inte personbilsversionen. I vilket fall så är det här definitivt en frisk fläkt bland transportbilar. För första gången en transportbil som inte ser ut som alla andra transportbilar. Alltså inte en vit tråkig boxig låda.

BMW i4

Oavsett om man gillar den där massiva grillen i fronten eller inte så är BMW:s senaste skapelse i4 en riktigt läcker elbil! På mässan finns den att beskåda i två färger. Helt klart värd att kolla in!

Sveriges mest kända Tesla

På mässan finns också Sveriges mest kända Tesla Model 3 tillhörande Lucas Lundkvist – dessutom moddad till tänderna. Genom sitt engangemang i Tesla-communityn har Lucas och hans bil blivit en ikon. Nyligen passerade han 18 000 körda mil; och både bil och batteri mår fortfarande toppen!

Xpengs flygande elbil

Xpeng är Sverigeaktuell med Xpeng P5 (läs om min provkörning här), men vad som sticker ut ännu mer under mässan är den flygande elbilen X2 som finns att beskåda i Xpengs monter.

Nya Kia Niro EV

En av Sveriges mer populära elbilar är Kia e-Niro som inför en större uppdatering i år döptes om till Kia Niro EV. Med en ny betydligt tuffare design och en rymligare interiör spår jag att den här praktiska elbilen kommer bli en ännu större succé än de tidigare modellåren. Kolla in den på mässan!

Okända nykomlingen: Skywell

En okänd nykomling är den stora suven Skywell ET5 som står ensamt utställd utan skyltning på mässan. Det är en teaser inför en kommande mer officiell Sverigelansering. Den här stora suven ska erbjuda lite extra av allt – och framförallt se lyxig ut men samtidigt inte dra iväg i pris! Räckvidden är upp till 400 kilometer från ett batteri på 72 kWh.

MoonBikes

Mässan består inte bara av elbilar. En annan nykomling på marknaden är franska MoonBikes som visar upp sin lätta snöskoter. MoonBike räknas som en skoter och tar dig fram i 42 km/h i timmen med ett batteri för 1,5 till 3 timmar beroende på val av batteristorlek. Kul grej!

Campa med elbilen

Tässla Store som säljer tillbehör till bland annat Tesla visar upp ett campingkit till Tesla Model Y. Komplett med säng och förtält drar man nytta av Tesla Camp Mode. Det här är alternativet är nästan rymligare än ett hotellrum! Finns att beskåda på mässan!

Läs mer om eCarExpo Stockholm som pågår till och med söndag 1 maj på mässans hemsida där du också köper biljetter.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.