Bild på nya Nissan Leaf avslöjar aggressivare former

Strålkastarna på nya Nissan Leaf.

Med strax över en kvarts miljon sålda bilar har Nissan Leaf skördat stora framgångar på elbilsfronten. Det är en liten och kompakt elbil, med en räckvidd på omkring 20-25 mil, som får anses vara oerhört prisvärd.

Senare i år kan vi förvänta oss en avtäckning av en ny uppdaterad version av bilen och nu har Nissan släppt en första bild. Det är en teaserbild som de släppt i sociala medier och till sina befintliga Leaf-förare. Teaserbilden är från en serie bilder som kommer att släppas i sommar inför den stora avtäckningen senare i år.

Se bilden ovan. Bilden på LED-strålkastaren avslöjar en mer aggressiv och mindre bullig form än nuvarande Nissan Leaf.

Kommande Nissan Leaf vänster, nuvarande Leaf till höger.

55 mil om två generationer

Om två generationer kan vi förvänta oss elbilar från Nissan med en räckvidd på upp till 550 km om vi får tro Nissans elbilschef.  En sådana prototyp, med samma dimensioner som nuvarande Leaf påstås finnas utvecklad. Bakom den längre räckvidden är en ny typ av battericell.

Nissan IDS Concept – en antydan till framtidens Leaf?
Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.