BeyonCa visar upp lyxig elbil som ska utmana Audi och BMW

Kinesiska startup-bolaget BeyonCa grundades av en grupp tidigare Volkswagen-chefer med planer att utmana bilmärken som Audi och BMW. Företagets VD Soh Weiming har bland annat arbetat för Volkswagen i 16 år och som VD för Renault i Kina.

Planen är ett presentera den nya elbilen Gran Turismo Opus 1 nästa år. Man beskriver en helt ny generation av elbilar i ett premiumsegment med avancerade funktioner som bland annat kan övervaka förarens hälsostatus i realtid.

– BeyonCa GT Opus 1 visar verkligen vad BeyonCa står för. Här definierar vi super-premium i ett segment av smarta elbilar. Resultatet av vårt teams arbete är den perfekta kombinationen av design, hantverk, komfort, sportighet och en fantastisk upplevelse, säger Soh Weiming.

I början av nästa år kommer BeyconCa visar upp den första produktionsklara modellen som är planerad för serietillverkningen. Leveranserna ska sedan starta 2024.

Företaget har ambitioner att vara ett globalt företag. Redan idag har man öppnat tre R&D-kontor i Kina, ett designcenter i München och en R&D-hub i Singapore.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.