Beslutet: Taxi Stockholm ska bara köpa in elbilar från april 2024

Taxi Stockholm satsar på elbilar, och i höstas var en av tre bilar som körde i taxibolagets regi just elbilar. En rejäl ökning från sommaren förra året då endast en av 25 bilar var elbilar.

Nu fortsätter Taxi Stockholm sin elektrifieringsresa med ett tydligt beslut. Från och med april 2024 måste alla nya bilar som Taxi Stockholm köper in vara utsläppsfria elbilar. Beslutet tog företaget vid ett styrelsemöte i november skriver taxiföretaget i ett pressutskick.

– Vi förstår att våra kunder och samarbetspartners förväntar sig mer än bara en bekväm och säker resa. De önskar även att göra ett miljövänligt val. Genom att endast tillåta emissionsfria fordon i vår flotta, visar vi att dessa förväntningar tas på allvar. Som den största enskilda aktören i Stockholmsregionen har vi ett ansvar, säger Dimitrios Nikopoulos, Styrelseordförande på Taxi Stockholm.

Taxi Stockholm har som ett uttalat mål att vara en drivande aktör i övergången till renare och mer miljövänlig transport i huvudstaden. Från och med 2030 ska Taxi Stockholm bara erbjuda resor med elbilar.

Dimitrios Nikopoulos, Styrelseordförande på Taxi Stockholm.

Företaget tar också en ställning mot stora bilar. Från och med årsskiftet kommer Taxi Stockholm sluta köpa in storbilar i väntat på lämpliga fordonsmodeller som uppfyller de utsläppsfria kraven.

– Skälet till att stoppa nyinköp av storbilar grundar sig i samma orsak, nämligen att de måste vara emissionsfria. Vi anser att det idag inte finns en fordonsmodell för storbilar som håller för det vi behöver både i kundupplevelse och för trafik. Den dagen vi får in en godkänd storbilsmodell som är emissionsfri kommer vi såklart att släppa på spärren, avslutar Dimitrios Nikopoulos. 

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.