Beskedet: Då startar kundleveranserna av Volkswagen ID. 2all

Volkswagen satsar mer än någonsin på elbilar och har elva modeller på gång fram till 2027. Det inkluderar allt från de nu högaktuella nyheterna Volkswagen ID.7 Tourer till den förlängda ID. Buzz. I planeringen finns också mindre modeller som ID. 2all, ID. GTI Concept och en ännu mindre instegsmodell. Dessutom kommer flera nya modeller i samarbete med elbilstillverkaren Xpeng.

– Vi arbetar på vår största produktportfölj med elbilar någonsin. Baserat MEB-plattform har vi levererat ett elektriskt erbjudande i segment där vi var pionjärer. Vi fortsätter att använda den, och vi fortsätter att förbättra den med snabbare laddning och längre räckvidd, sa Thomas Schäfer, VD för Volkswagen Personbilar under märkets årliga mediakonferens.

Den elbil som många kanske väntar på är Volkswagen ID. 2all. Det är ett rejält omtag från Volkswagen som utvecklats på rekordtid. Löftet är en modell med ett lågt pris, från 25 000 euro, 450 kilometer räckvidd och snabb laddning från 10 till 80 procent på 20 minuter.

Nu bekräftar Thomas att produktionen av Volkswagen ID. 2all ska starta i slutet av 2025. De första kundleveranserna ska sedan ske 2026.

Elbilar på gång från Volkswagen.

På gång är också en ID. 2all i SUV-utförande samt en mindre ”instegs-Volkswagen”. Samtliga som då kommer senast 2027.

– Stora tekniska förändringar sker aldrig linjärt. Trots några av de svårigheter vi har på vissa marknader är vi djupt inställda på att elbilar är rätt väg in i framtiden, på grund av miljön, energieffektiviteten och på grund av det vardagliga praktiska för våra kunder, sa Thomas som avlutande ord om de kommande elbilarna.

Bonusvideo: Peter Esse har kollat in interiören i ID. 2all:

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.