Bensinkrisen får britter att börja titta på elbilar

I Storbritannien råder det bensinkris. Till följd av Brexit har det blivit svårt för lastbilschaufförer att ta sig in i landet. Det har lett till att tankbilarna inte kunnat leverera något bränsle till landets bensinstationer.

Nu berättar brittiska bilhandlarsajten AutoTrader att intresset för elbilar ökat märkbart till följd av krisen. Visningarna av bilannonser för nya elbilar har ökat med 28 procent och för begagnade med hela 61 procent, jämfört med före krisen.

Under förra helgen ska det ha inkommit en förfrågan varannan sekund till bildhandlare om just specifikt elbilar. Populäraste nya elbilarna är Hyundai IONIQ 5 och Ford Mustang Mach-E.

– Toppen tyder på att folk inte bara flörtar med tanken på elektrisk utan har uppmuntrats att aktivt påbörja en köpprocess, säger Ian Plummer, kommersiell chef på AutoTraders till tidningen Automotive News.

Enligt CarGuide ska data från Google visa att sökningarna på elbilar ökade med 1600 procent den 24 september. Det var dagen då bensinbristen blev nationell och påtaglig i Storbritannien.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.