Bekräftat: Xpeng satsar på större eldriven minibuss med Xpeng X9

Kinesiska elbilstillverkaren klev på allvar in på den europeiska och svenska marknaden i början av detta året med elbilarna Xpeng P7 och den större suven Xpeng G9.

Hemma i Kina lanserade man nyligen kompaktsuven Xpeng G6 och nu avslöjar Xpeng att man har ännu en modell i görningen. Denna gången i form av en helt eldriven minibuss. Namnet blir Xpeng X9 – ett namn som BMW också använder.

Det är grundaren He Xiaopeng som genom den sociala medie-plattformen avslöjade den nya modellen:

– Förutom G6 har vi nyligen filat på en ny MPV, X9. Vi kommer att använda denna produkten för att ge oss an den ”unga” MPV-marknaden, skrev He Xiaopeng kort och lämnade en teaser i form av bilden nedanför:

Om Xpeng X9 endast är ämnad för den inhemska marknaden i Kina eller också ska gå på export i exempelvis Europa och Nordamerika återstår att se. Inte heller fick vi någon tidsram för lanseringen.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.