Bekräftat: Volkswagen visar ’show car’ ID.2 med ett pris på 25 000 euro ikväll

Idag under onsdagsmorgonen höll Volkswagen Personvagnar sin årliga mediekonferens. I samband med den bekräftade Volkswagen en del av de spekulationerna som funnits inför kvällens stundande höjdpunkt då man ska visa upp en ny elbil.

Uppdatering: Volkswagen ID. 2all har nu haft premiär. Du kan läsa mer om den nya elbilen här.

I en kort kommentar berättade Volkswagen-chefen Thomas Schäfer att man kommer att visa upp Volkswagen ID.2all. Det vi får se är en så kallad show car (koncept) som ska visa vägen framåt.

Det nya konceptet ska visa ett nytt formspråk och illustrera vilken riktning som Volkswagen kommer att ta med sitt varumärke i framtiden. Thomas bekräftade också att den produktionsklara Volkswagen ID.2 kommer ha ett riktpris på under 25 000 euro.

Den produktionsklara Volkswagen ID.2 kommer att tillverkas i Spanien. Det blir Seat-avknoppningen Cupra som kommer att ansvara för tillverkningen. Seat har tidigare berättat att man har som målsättning att börja tillverka små elbilar i Martorell med start 2025.

I Polo-storlek

Tidigare i år intervjuade jag Imelda Labbé, Volkswagens ansvarige för försäljning, marknad och eftermarknad i Europa. Då ställde jag ett par frågor om Volkswagen ID.2.

Hon bekräftade då att det handlade om ”en rymlig A0-bil (Volkswagens Polo-segment) med äkta Volkswagen-design”.

– Så vad är kärnegenskaperna hos Volkswagen som vi kan ta in i framtiden? Vare sig det handlar om värde, om funktionalitet och om innovationer och om design. För oss är ID.2 bilen som verkligen kommer att visa att detta är en riktig Volkswagen för så många människor, för en bred publik, sa Imelda under intervjun.

Kvällens sändning startar klockan 18.20 och du kommer att kunna se den direkt i videospelaren nedanför:

https://www.youtube.com/watch?v=4SPDN-JsnJI
Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.